Ny lekeplass ved Spikkestad barneskole

Nylig ble det nye leke- og aktivitetsområdet ved Spikkestad barneskole åpnet. Ballvegg, klatrepyramider og trampoliner samt kuler og «bakketopper» som bryter opp området er på plass.

I friminuttet i morgentimene stod alle skolens barn utålmodige og ventet på åpningen. Etter en kort tale fra rektor Joreid Halvorsen startet nedtellingen fra ti, og barna kunne endelig ta i bruk lekeplassen som har ligget i skolegården som et fristende kakefat de siste månedene.

Kulene og bakketoppene er tenkt til frilek, og det er bare barnas fantasi som vil sette begrensninger på hvordan de brukes. Det er også investert i en del sittebenker for dem som bare vil sitte ned og prate eller slappe av. 

Bocciabane

Underlaget på det nye lekeområdet er en blanding av asfalt, kunstgress, gummiunderlag og naturgress. Hele området har fått ny grunnmasse, og er godt drenert for å sikre et mest mulig tørt og trygt lekeområde.

Det vil bli markert områder for spill og paradis der hvor det i dag er ny asfalt. Videre kommer det en ny bocciabane når gresset som omkranser banen får vokst seg sterkt nok til våren. Alle trinnene har fått flere sett med bocciakuler så her kan det konkurreres stort.

 

Rektor Joreid Halvorsen og prosjektleder Jon Mohaugen

Høy kvalitet

Prosjektleder Jon Mohaugen fra FAU er fornøyd med prosjektet.

- Vi som foreldre er jo amatører på dette, men jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til. Det som var et gjørmete område har nå blitt et flott uteområde. Vi har også gått for materialer av høy kvalitet så forhåpentligvis vil dette holde lenge, sier Mohaugen.

Han takker alle bidragsyterne som har gjort dette prosjektet mulig å realisere.

Ikke lyst til å gå inn

Mens vi prater med Jon Mohaugen kommer en elev bort til oss. Han sier at lekeplassen er kjempefin, og at han ikke har lyst til å gå inn når friminuttet er ferdig. Det var han ikke alene om.  Noen minutter senere ringte det inn for døve ører, og både rektor og lærere måtte trå til for å få elevene inn igjen.