Her får du informasjon om hvordan kommunesammenslåingen påvirker behandlingen av byggesaker i Røyken.

Vi har flyttet til Asker

Vi (byggesak) har flyttet til Asker sentrum den 30. oktober 2019. Vi har flyttet MEN vil fortsatt være Røyken kommune frem til årsskiftet. Vi har fortsatt veiledning på torsdager i Røyken rådhus og vi holder fortsatt forhåndskonferanser i Røyken med mindre du ønsker å møte oss i Asker.

Jeg ønsker kontakt med kommunen. Hvem skal jeg kontakte?

Kommunesammenslåingen er i full gang, og fra og med 1. januar 2020 vil Asker, Hurum og Røyken slå seg sammen til en ny kommune med navn Asker.

Frem til den datoen vil hver og en kommune være selvstendig. Det vil si at alle henvendelser, både skriftlige og på telefon, tas med oss i Røyken kommune ut året. Vær oppmerksom på at vår vakttelefon er betjent frem til 18.desember 2019. Etter denne datoen vil du ikke få tak i oss før over nyttår i Asker kommune. Se nettsiden til vår nye kommune for å se de nye åpningstidene.

Jeg ønsker å søke om forhåndskonferanse. Hvem skal jeg kontakte?

Ut året skal du forholde deg til oss i Røyken kommune og sende din anmodning om forhåndskonferanse til Røyken kommune. Selv mot slutten av desember skal du sende inn din anmodning til Røyken kommune. Dersom vi i Røyken kommune ikke rekker å gjennomføre forhåndskonferansen innen slutten av året, vil din anmodning blir overført automatisk til nye Asker.

Fra og med 1. november 2019 kan du velge om du vil ha forhåndskonferansen i Asker eller Røyken rådhus. Du får valget når vi ringer deg og avtaler tid.

Jeg skal sende inn en søknad. Hvor skal jeg sende den inn?

Ut året skal du forholde deg til oss i Røyken kommune og sende inn din søknad til Røyken kommune. Selv mot slutten av desember skal du sende inn din søknad til Røyken kommune. Dersom vi i Røyken kommune ikke rekker å behandle din søknad innen slutten av året, vil den automatisk bli overført til nye Asker.

Jeg har sendt inn en søknad før nyåret, men søknaden har ikke blitt behandlet av Røyken kommune før nyåret. Må jeg sende søknaden inn på nytt til nye Asker?

Ut året skal du forholde deg til oss i Røyken kommune. Dersom vi ikke rekker å saksbehandle din søknad innen slutten av året ,vil den automatisk bli overført til nye Asker.

Jeg har en pågående sak i Røyken og tiltaket vil ikke bli ferdigstilt før nyåret. Hva skjer med min byggesak etter nyåret? Vil jeg få en ny saksbehandler?

Etter 1. januar 2020 vil din byggesøknad være overført til nye Asker og saksbehandlingen vil fortsette som vanlig. De fleste saksbehandlerne fra Asker, Hurum og Røyken vil fortsette som saksbehandlere i nye Asker. Dermed vil du i utgangspunktet beholde samme saksbehandler i nye Asker, men vi forbeholder oss retten til å omfordele byggesaker ut fra tilgjengelig kapasitet.

Jeg ønsker å bygge på min eiendom og vil dermed komme på drop-in veiledningen dere har på torsdager. Må jeg til Asker fra og med 1. november 2019?

Nei. Selv om byggesak vil holde til i Asker fra og med 1. november 2019, vil noen saksbehandlere være på plass i Røyken kommune hver torsdag frem til og med 12.desember 2019. Etter denne datoen vil det ikke være noen veiledning i Røyken. Veiledning vil bli tatt opp igjen i nye Asker over nyttår.

I den nye kommunen vil det være nye rutiner. Sjekk derfor den nye nettsiden for Asker kommune fra 2. januar 2020 for å finne ut av våre nye tider for veiledning.