Det finnes mange julekalendere, men ingen er viktigere enn Brannvesenets julekalender, for den kan redde liv og verdier.

Røyken brann og redning ser stor verdi i relasjonsbygging og holdningsskapning hos barn. Hvert år får eleven i 6. trinn i Røyken kommune undervisning i brannvern. Alle elevene på skolene får hver sin kalender.

Fra Alta i nord til Kristiansand i sør: Elever på barneskoler i 72 kommuner får besøk av brannvesenet før jul. Vi underviser barna i brannvern og deler ut papirversjonen av Brannvesenets julekalender. Kalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner du en nettadresse til dagens luke i nettkalenderen. Luken åpnes først på riktig dato (så det er ikke mulig å åpne alle lukene 1. desember – selv om du har veldig lyst!). På denne siden finner du filmsnutter fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler om brannforebygging.

Daglige konkurranser og premier

Hver dag er det spennende konkurranser og premier. For å være med i trekningen av premiene, må du sende inn svaret før klokken 24.00 samme kveld. Vinneren blir trukket og annonsert dagen etter. Premiene sendes ut senest i løpet av januar. Hver dag har du også muligheten til å skrive inn dagens kodeord, som du finner bak hver luke i papirkalenderen. Den som sender inn flest kodeord er med i trekningen av en premie. Denne premien vil bli trukket i løpet av januar og vinneren vil få beskjed på telefon eller e-post. I 2016 var dette en Ipad mini! 

Alle kan sende inn svar, men vinnerne trekkes kun blant de elevene som har deltatt i brannvesenets julekalenderundervisning.

Hvorfor?

Hele 26 brannvesen er med på undervisningskampanjen Brannvesenets julekalender. Det går med mye tid når så mange barn skal ha undervisning. Hvorfor setter så mange brannvesen av ressurser til dette? Dessverre er advent og jul den tid på året da mange opplever brann i hjemmet sitt. I den travle og kalde førjulstiden fyrer vi mye i peis og ovn, vi lager mer mat enn vanlig, vi pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter. Brannsikkerheten hjemme er selvfølgelig de voksnes ansvar, men brannvesenet er mye i kontakt med barn og vet at de er flinke holdningsambassadører i hus og hjem. Ofte vet barn best – og mest! I hvert fall med hjelp fra Brannvesenets julekalender!

Ha en trygg og brannfri jul og nyttår!

Kilde