Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje som hvert år arrangeres i uke 38 over hele landet. Røyken brann og redning deltar ved å arrangere Åpen dag på brannstasjonen.

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker kraftig. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

Hvis det skulle begynne å brenne gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge. Derfor har vi brannøvelser som et hovedtema for Brannvernuka. All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte var «drillet» på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplassen, i barnehagen, skolen, institusjoner og ute i de tusen hjem.

Bli med på Nasjonal brannøvelse

Vi utfordrer alle bedrifter, institusjoner, skoler, barnehager, boligselskaper, offentlige kontorer og privathusholdninger til å avholde en brannøvelse i september. Meld deg på og bli med i trekningen av premier for 30 000 kroner!

Så enkelt deltar dere:
1) Registrer virksomheten og/eller familien din
2) Planlegg og gjennomfør en brannøvelse i løpet av september

Dere står selv for gjennomføringen av brannøvelsen, og bestemmer selv hva den skal inneholde. Deltakelse er selvsagt gratis. Det eneste vi forutsetter er at øvelsen avholdes i løpet av september – gjerne i selve Brannvernuka (uke 38), men det er ikke et krav. Alle som deltar, blir med i trekningen om premier for til sammen 30 000 kroner.

Påmelding

Gode råd om brannøvelser i hjemmet

  • Tren på ulike scenarier. Hva gjør dere hvis det brenner om natta? Og om dagen? Hva om det brenner i stua? På vaskerommet? I kjøkkenet?
  • Tenk dere hvilke utganger en brann kan hindre dere fra å bruke. Hvilke alternative utganger har dere? Prøv å klatre ut et vindu, og test eventuelle brannstiger.
  • Voksne må bli enige om hvem som skal gjøre hva. Hvem tar barna? Hvem finner slokkeutstyret, hvis det er tid til det. Hvem ringer nødnummeret til brannvesenet?
  • Avtal et fast møtested utendørs, slik at dere raskt kan forvisse dere om at alle er i sikkerhet. Velg et trygt sted som er lett å huske, f.eks. ved flaggstanga, postkassa eller i innkjørselen.


Flere gode råd finner dere på www.brannvernuka.no/nasjonal-brannovelse.

Kilde: www.brannvernuka.no

Kontaktinformasjon

Røyken kommune: 31 29 60 00

E-post: