Nå har kirke- og kultursenteret på Spikkestad fått et navn: Teglen.

Etter en navnekonkurranse har juryen valgt ut et navn til det nye kirke- og kulturbygget. Det fulle navnet er: Teglen, Spikkestad kirke- og kultursenter.

Juryen for konkurransen er styringsgruppa for byggeprosjektet, der både kirken og kommunen er likt representert.

Teglverk

Navnet Teglen er foreslått av flere. Den som først sendte inn forslaget til navnekonkurransen er Frøydis Rui-Rahman, som er avdelingsleder ved kulturskolen i Røyken kommune.

- Gratulerer til vinneren og takk for et godt navn! sier Rolf Erik Hanisch på vegne av styringsgruppa.

Med dette navnet knyttes senteret til stedets historie på en spesiell måte: Spikkestad Teglverk ble først bygget opp i 1897 omtrent der kirke- og kultursenteret nå ligger. Det har vært produksjon av teglstein her helt frem til 1960. Også utførelsen av dette nye bygget er gjort i tegl.

Åpningsfest

Vinneren av navnekonkurransen er invitert til åpningsfesten lørdag 26.mai og blir premiert med gratis adgang til alle kommunale og kirkelige arrangementer i huset i et helt år.

- Styringsgruppa vil gjerne takke befolkningen for et stort engasjement og til sammen flere hundre forslag, et femtitalls med kortere eller lengre begrunnelser, sier Hanisch.