På frigjøringsdagen 8. mai blir det minnemarkering for røykenbøringer som falt under 2. verdenskrig. Markeringen er ved bautaen ved Røyken kirke.

Det er Raukvin Rotaryklubb som arrangerer minnestunden for røykenbøringer som mistet livet mens de kjempet mot den tyske okkupasjonsmakten.  

- Det å kunne ære de som ga sitt liv for at Norge igjen skulle bli et fritt og demokratisk land, betrakter vi som et stort privilegium. Vi vil ikke glemme dem, sier Roy Hellegaard i Raukvin Rotaryklubb.

Markeringen er tirsdag 8. mai 2018 klokken 17.00. 

Ordføreren legger ned blomster

Minnestunden ved bautaen i Røyken blir markert på denne måten:

  • Avspilling av «Norge i rødt, hvit og blått» ved Røyken Brass. De fremmøtte ønskes velkommen av presidenten i Raukvin Rotary klubb, Sigmund Fauske.
  • Deretter spilles «Fagert er landet», før ordet blir gitt til sogneprest Rolf Erik Hanisch. Etter hans minneord spilles «Fedrelandssalmen».
  • Ordfører Eva Norén Eriksen holder så tale for dagen, før hun legger ned blomster ved bautaen.
  • Seremonien avsluttes med «Ja, vi elsker dette landet».

Nasjonal veterandag

8. mai er også den nasjonale veterandagen. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​På denne dagen hedres alle veteraner og veteranfamilier, fra 2. verdenskrig og fram til dagens internasjonale operasjoner. Etter 2. verdenskrig har over 100.000 nordmenn tjenestegjort i nesten 100 ulike internasjonale operasjoner i over 40 land.

Les mer om den nasjonale veterandagen på Forsvarets nettside