13. april ble Røyken kommunes frivillighetspris, kulturpris, kulturstipend og idrettsstipend delt ut. Her presenterer vi vinnerne.

Røyken kommunes kulturpris 2018 er tildelt Torild Ambjørg Høivang. Musikkutdannede Høivang er aktiv som dirigent for flere kor, og har startet opp og dirigert aspirantkorps og juniorkorps. Hun har også vært med i Røyken Jazzforum siden 1987. Medlemmene i voksenkorene hun er dirigent for beskriver henne som inspirerende, arbeidsom, faglig og pedagogisk dyktig, positiv, ærlig, entusiastisk og alltid på søken etter kvalitet.

Kulturprisen: Ordfører Eva Norén Eriksen delte ut kommunens kulturpris til Torild Ambjørg Høivang.

Kulturstipen og idrettsstipend

Røyken kommunes idrettsstipend 2018 er tildelt Sofie Bergan Bjaadal. Vinneren begynte med skiskyting som 12-åring. Hun har siden jobbet målrettet for hele tiden å bli bedre og nå sine mål, som blant annet å komme inn på NTG Lillehammer da hun skulle begynne på videregående.

Sist sesong fikk hun sine beste plasseringer så langt i karrieren og totalt ble hun nr. 4 sammenlagt i Norgescupen 2016/2017. Det langsiktige målet er å bli verdens beste skiskytter. Idrettsstipendet er på 20.000 kroner sammen med et kunstverk av Kikki Hovland.

Røyken kommunes kulturstipend 2018 ble tildelt Iselin Karlstad Leine. Vinneren har i mange år brukt fritiden sin på sang, teater, låtskriving og musikkproduksjon. Hun har også vært med i mange av kulturskolens teateroppsetninger. Hun håper på en fremtid som musikkprodusent og skal investere noen av stipendpengene i studioutstyr. Kulturstipendet er på 20.000 kroner pluss et kunstverk av Roar Kjærnstad.

Røyken kommunes kultur- og idrettsstipend tildeles barn og ungdom under 21 år.

Stipender: Sofie Bergan Bjaadal (t.v.) fikk Røyken kommunes idrettstipend 2018 og Iselin Karlstad Leine ble tildelt kulturstipend 2018. Ordfører Eva Norén Eriksen delte ut stipendene.

Frivillighetsprisen

Frivillighetsprisen 2018 er tildelt Diakoniutvalget i Røyken. Diakoniutvalget, med Kari Kjølstad i spissen, startet sitt arbeide ved Røyken sykehjem i 1986 med hyggetreff for pasientene. Senere utvidet de sitt engasjement til å ha lignende besøk ved den psykiatriske institusjonen Leirvold Granlund (nå Manifestsenteret) og Røyken bo- og aktivitetssenter. Etter omorganiseringen ble tradisjonen videreført til Bråset bo- og omsorgssenter.  Diakoniutvalget deltar fortsatt på Bråset med sine besøk annenhver uke.

Frivillighet: Diakoniutvalget i mottok Frivillighetsprisen 2018.