Barn har behov for trygge voksne for å kunne utvikle seg på en positiv måte. I februar starter Røykenhuset 0-23 nye foreldreveiledningskurs i Trygghetssirkelen/COS. Det blir kurs både på dagtid og kveldstid.

Røyken kommune har holdt mange COS-kurs de tre siste årene. Mer enn 200 foreldre har deltatt og tilbakemeldingene er svært gode. Mange opplever at de har fått det bedre sammen med barna sine, og større trygghet i foreldrerollen.

Råd og hjelp til foreldrene

Trygge barn er mer empatiske, opplever mer glede med foreldrene, søker foreldrene for hjelp når de har det vanskelig og har bedre selvfølelse. Trygghet fremmes gjennom å styrke det emosjonelle båndet mellom barn og omsorgspersoner. Dette er hovedfokuset i Trygghetssirkelen/Circle of secuity (COS). Kurset er gratis.

Kurs på dagtid eller kveld

Kurset er gruppebasert med som regel maks 14 deltakere. Kurset går over åtte ganger. Dere kan velge mellom kurs på dagtid (foreldre med barn opp til to år) eller kveld (foreldre med barn i alle aldre).

Kursene holdes på Røyken helsestasjon ved rådhuset. Det er mulig å ta med barn til og med seks måneder på dagskurset. Det er dessverre ikke mulig å ta med barn på kveldskurset da dette av erfaring gir foreldrene mindre læringsutbytte.

Påmeldingsfrist: 26.januar

Mer informasjon og påmelding til dagskurset eller kveldskurset

 

Dersom det er mulig oppfordrer vi begge foreldre/foresatte til å delta.
Du kan sende spørsmål om foreldrekurset på e-post:  eller ringe 31 29 61 61.