Åpen barnehage er i gang igjen etter ferien. Tre ganger i uken kan barn og voksne møtes på Midtbygda skole. Åpen barnehage følger samme pedagogiske opplegg som en ordinær barnehage.

Åpen barnehage er et tilbud til alle småbarnsforeldre i Røyken som er hjemme med barna sine.

- Vi holder til i fine lokaler på Midtbygda skole, forklarer pedagogisk leder Ingrunn Bergem.

Tre ganger i uken

Åpningstiden er tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 08.45 til 14.15. Det pedagogiske tilbudet er gratis, men foreldre/foresatte bidrar med 30 kroner per gang til servering.

- Det en ingen påmelding til åpen barnehage. Bare møt opp, forklarer Ingrunn Bergem.

Røyken kommune har hatt åpen barnehage siden 2002. Den gangen var det ikke full barnehagedekning i kommunen. I dag er det full barnehagedekning i Røyken, men Åpen barnehage består.

- Dette er en møteplass for barn og småbarnsforeldre. Her kan foreldre lære av hverandre, få råd og bygge nettverk. Hit kan de komme og være sosiale, sier Ingrunn Bergem.

Pedagogisk tilbud

Ingrunn Bergem presiserer at Åpen barnehage ikke bare er et sosialt møtepunkt.

- Det er også et pedagogisk tilbud. Vi har samlingsstunder, turdager, månedsplaner, formingsaktiviteter og vi lager mat. Vi gjør de samme tingene som i en vanlig barnehage, men foreldre/foresatte er med, sier hun.

Les mer om Åpen barnehage og ukeplanen