10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. I Røyken blir dette markert med stands på skolene og Rortunet kjøpesenter.

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som arrangeres over hele verden den 10. oktober. I Norge markerer vi dagen på ulike måter fra midten av september til midten av oktober. Årets tema er: Noe å glede seg over.

Stands på Rortunet og skolene

Dagsenter for psykisk helse og Mental helses lokallag markerer dagen med stand på Rortunet kjøpesenter tirsdag 10. oktober fra klokken 11.00 - 14.00. Ordfører Eva Norén Eriksen er til stede fra 11.00 til 12.30.

Røykenhuset 0-23 markerer også verdensdagen for psykisk helse. Det blir stands på barneskolene, ungdomsskolene og Røyken videregående i perioden 9. - 12. oktober. Målet er å sette fokus på at vi alle har en psykisk helse, og at dette er et tema vi må gjøre synlig.

Fakta:

  • Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da  World Federation for Mental Health (WFMH) satte den 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden.
  • Mental helse har siden 2003 koordinert arbeidet med verdensdagen i Norge på oppdrag fra  Helsedirektoratet.