Kulturskolen i Røyken har hatt teatertilbud i ti år. Det blir markert med familieforestillingen «Pocahontas og den nye verden». Premieren er 16. mars.

Det er søndag og det yrer av liv i kulturskolens scenelokaler i Slemmestad. Vegg i vegg med Sekkefabrikken er det aktivitet i alle rom. Her er danseren Camilla Hansen Andersen. I «bandboksen» øver musikerne på musikken, som er skrevet av Roar Lindberg og en sang skrevet av Iselin Leine. Musikerne er unge talenter fra kulturskolene i Asker og Røyken, en tidligere elev og tre av kulturskolens lærere.

Det er nemlig snart premiere på kulturskolens tiende forestilling: «Pocahontas og den nye verden», som spilles 16.- 18. mars i Sekkefabrikken kulturhus.

Her kan du kjøpe billetter til Pocahontas-forestillingen

Kostymer og parykker

I speilsalen står det stativer med kostymer og rekvisitter. Flere foreldre arbeider på spreng for å prøve på kostymene de har sydd på alle de unge skuespillerne

Grunnsminken legges på. Så er skuespillerne klare for å gå til sminkerommene for å få på seg parykker, hodeplagg og sminke. I teatersalen venter de, snakker, synger, øver og blir tatt bilder av. Designansvarlig Marie Therese Cappello går fra rom til rom for å vise foreldrene hvordan de skal legge på sminke og sette på parykker.

Frøydis Rui-Rahman, kulturskolens avdelingsleder, er prosjektleder, regissør og teaterpedagog. Hun går rundt til de ulike rommene for å sikre at alt er slik det kunstneriske teamet har planlagt. Det var Frøydis som startet det faste teatertilbudet ved kulturskolen for ti og et halvt år siden.

Tradisjon

Familieforestillingen «Pocahontas og den nye verden» er skrevet av Håkon T. Nielsen og Robert Piros. Rettighetene har Zekken barne- og ungdomsteater kjøpt gjennom Frilynt. Det er en tradisjon at kulturskolen og Zekken barne- og ungdomsteater setter opp en helaftens familieforestilling sammen annen hvert år.

Tidligere har de blant annet satt opp «Ronja Røverdatter, «Momo eller kampen om tiden», «Alice i eventyrland» og «Aladdin». De har et årelangt samarbeid med DB Light (Daniel Bjørvik) på lysdesign, Magnhild Sørvik på koreografi og Vidar Kjos på lyd. Sistnevnte har tatt over etter Øistein Rian, som kulturskolen også har et nært og kjært forhold til. I år har de dessuten med seg Svanhild Rohdin som scenograf, Richard Tvedt som snekker og Eskil Kristiansen på kampkoreografi.

62 unge skuespillere

Historien om Pocahontas er en historie fra 1600-tallet om møtet mellom to kulturer som ikke umiddelbart forstår hverandre. Forestillingen handler om møtet mellom Algonquian-stammen og britene, med henholdsvis indianerjenta Pocahontas og engelskmannen John Smith i spissen.

Tittelrollene er delt mellom fire skuespillere. Helene Wigum fra Røyken og Iselin Leine fra Slemmestad spiller Pocahontas, Dina Ravlo Backe fra Bødalen og Karen Sofie Hognestad Sennels fra Hyggen spiller hennes venninne Naomi mens John Smith spilles av Adrian Guerrero-Garcia fra Slemmestad og Are H. Eimstad fra Åros. Rollen som Alexandra er delt mellom Johanne Narjord Thue fra Bødalen og Dina Rasmussen Larsplass fra Spikkestad. Den onde guvernør Buldrevær spilles av Kasper Ween fra Røyken.

Det er til sammen 62 unge skuespillere fra hele kommune med i oppsetningen.