Utstyrsentralen ved Røyken rådhus tilbyr gratis utlån av vinterutstyr til barn, ungdom og voksne.

I kjelleren på Røykenhuset/helsestasjonsbygget ved rådhuset er veggene dekket med skøyter, langrennski, slalåmski, snowboard, staver, slalåmbriller, hjelmer og skistøvler. Alt er til utlån.

- Her kan røykenbøringene låne utstyr gratis, forteller Kai Rune Ebbestad, miljøarbeider i Røykenhuset 0-23.

Stort utvalg: Kai Rune Ebbestad viser frem utvalget av skøyter som røykenbøringene kan låne.

Gode natur- og friluftsopplevelser

Utstyrsentralen er først og fremst et tilbud til barn og unge i Røyken kommune, men her er det også utstyr til voksne.

Målet er å bidra til at flere kan være aktive i lokalmiljøet vårt og få gode natur- og friluftsopplevelser selv om de ikke eier eget utstyr.

Åpent mandager på kveldstid

Utstyrsentralen er åpen mandager fra klokken 17.00 – 20.00. Det er bare å møte opp.

De siste ukene har utlånet av særlig langrennski skutt i været, så det kan være lurt å ringe på forhånd for å høre om de har rett lengde på skiene inne. Du kan ringe Utstyrsentralen i åpningstiden på telefon 409 07 984 eller sende .

Les mer om Utstyrsentralen på Røyken kommunes nettside

Alpint: Utstyrsentralen låner ut både snowboard og slalåmski.

Langrenn: Her kan du låne både langrennski og staver.

To uker av gangen

Du kan låne ski, skøyter og annet utstyr i to uker av gangen.

-  Deretter skal utstyret leveres tilbake, men man kan spørre om det er mulig å låne utstyret lenger, forteller Kai Rune Ebbestad.

Varierte størrelser: Utstyrsentralen har vinterutstyr for små barn, ungdommer og voksne.

Støvler: På utstyrsentralen kan du dessuten låne skisko, slalåmbriller og hjelmer.