Det blir morsomme aktiviteter både til lands og til vanns. Røykenhuset 0-23 inviterer til friluftsskole for barn i uke 26 og sommerleir i uke 27. Tilbudet er for barn som av ulike grunner har få muligheter til ferieaktiviteter.

Formålet med leirene er at barn som av ulike grunner har få muligheter til ferieaktiviteter, skal få gode opplevelser de kan ta med seg videre gjennom sommeren og inn i det nye skoleåret. Begge leirene er gratis for deltakerne. Vi samarbeider med Lions Club Røyken Øst, Lions Club Røyken Myrahvarf og Oslofjordens Friluftsråd. Lions støtter oss økonomisk, med kjøring og med å servere frokost på begge leirene. Oslofjordens friluftsråd leder aktivitetene på Friluftsskolen. Her kan du lese mer om hva en friluftsskole er:  http://friluftsskole.no/

Basen for friluftsskolen og sommerleiren er båthuset på Skogsborg (mellom Åros og Sætre).

Du kan se bilder fra stedet her: https://www.oslofjorden.org/produkt/bathuset/

Friluftsskole uke 26

Friluftsskolen er for barn født 2008, 2007, 2006 og tidligere. Hovedfokus blir å ha det hyggelig sammen med morsomme og lærerike aktiviteter. I fjor hadde vi aktiviteter som leker, matlaging, livredningsøvelser, krabbefiske, kanoøvelser, skogstur hvor vi lærte om orientering, allemannsrett, planlegging av tur, bading, SUP-padling og kanotur. Det vil bli lignende aktiviteter også i år. Årets program vil bli sendt ut til deltakerne i juni.

Det vil bli ledere fra Røykenhuset (Kai og Mattias) og Oslofjordens friluftsråd. Alle ledere har oppdatert livredningskurs. Vi har redningsvester og svømmevester til utlån. Dette er påbudt for alle deltakere i nærheten av vann.

Hvor: Skogsborg.

Når: Uke 26. Dagtilbud kl. 09.00-15.00. Overnatting i båthuset fra torsdag til fredag. Avslutning kl. 13.00 på fredag.

Aldersgruppe: Barn født 2008 og tidligere (fra nåværende 5.trinn og oppover). Plass til 20 barn.

Mat: Barna får frokost og lunsj.

Når søknadene har blitt vurdert vil dere få beskjed om dere har fått plass eller ikke (eller står på venteliste). Dere vil få svar innen 15.mai.

Påmelding friluftsskole

 

Sommerleir uke 27

Sommerleiren er for barn født 2009, 2010 og 2011. Her blir det også hovedfokus å ha det hyggelig sammen på Skogsborg med aktiviteter i og ved vann. Det blir også en dag med tur i skogen. Vi legger stor vekt på å skape trygghet fra starten av med hjelp av forskjellige bli-kjent-leker. Sikkerhet ved vann har høyt fokus og vi har øvelser med vanntilvenning og enkel livredning første dagen. Vi har redningsvester og svømmevester, men ta gjerne med egen hvis du har (med navn). Ferdig program for uka blir sendt ut i juni. Det blir ledere fra Røykenhuset 0-23 som har oppdatert livredningskompetanse.

Hvor: Skogsborg

Når: Uke 27. Dagtilbud mandag-torsdag kl. 09.00-15.00. Fredag kl. 09.00-14.00.

Aldersgruppe: Barn født 2009, 2010 og 2011. Plass til 20 barn.

Når søknadene har blitt vurdert vil dere få beskjed om dere har fått plass eller ikke (eller står på venteliste). Dere vil få svar innen 15.mai.

Påmelding til sommerleir