Onsdag 10. oktober møtes gutter på 10. trinn i Røyken, Hurum og Asker til guttekonferanse. Datoen er også verdensdagen for psykisk helse.

Konferansen består av ulike foredrag som tar opp emner som identitet, vennskap, kropp og seksualitet. Målet er at Guttekonferansen skal bidra til god psykisk helse og vise vei til profesjonell hjelp for de som trenger det.

Viktige ting på hjertet

Guttekonferansen 2018 har invitert foredragsholdere med sterke historier:

  • Alexander Skadberg, problembarnet som ble problemløser, vokste opp med en alkoholisert far, en bror som ble rusmisbruker og en mor som prøvde å holde familien sammen.
  • Simen Almås ble livstruende brannskadd som 13-åring og overlevde 22. juli-massakren på Utøya.
  • Helge Lee tok avstand fra alkohol, begynte å trene og gikk fra utenforskap til å få status.
  • Tonna Brix rapper om sin egen voldelige barndom. Først da han som 19-åring tok kontakt med hjelpeapparatet skjedde det en endring.

Guttekonferansen er i Asker kulturhus fra klokken 09.00 – 13.45.

Temakveld for menn som oppdrar gutter

Mandag 22.oktober blir det en egen temakveld for menn som oppdrar gutter. Anders Ellingbø forteller om da kona døde i kreft og han ble alenefar til tre barn. Geir Lippestad snakker om det gode liv i vanskelige tider. Han har selv mistet en datter, og er opptatt av verdier og utenforskap. Det er viktig at pappaer støtter sønnene sine når de opplever å ha det vanskelig – alt fra kjærlighetssorg til andre mer alvorlige hendelser.

Temakvelden er gratis - det er bare å møte opp.

Sted: Asker kulturhus klokken 19.00.