Vi er på jakt etter bedrifter som vil ta imot 9.klassinger i arbeidsuke og samtidig få gratis profilering i Jobbavisen 2018.

Jobbavisen er et samarbeid mellom Røyken Næringsråd og Røyken kommune. Avisen ble gitt ut første gang i 2012. I avisen annonserer lokale bedrifter med ledige stillinger som elevene kan søke på.

Brukes i undervisningen

For mange elever er arbeidsuka det første møtet med arbeidslivet. Før og etter arbeidsuka i 9.klasse bruker elever og lærere Jobbavisen i undervisningen. Elevene lærer å lese og forstå stillingsannonser, skrive jobbsøknader og sette opp en CV. Elevene søker deretter på ledige stillinger i Jobbavisen, og kan bli kalt inn til intervju.

- Hele prosessen resulterer i jobberfaring gjennom utplassering i arbeidsuka, sier Trine Maren Skott-Myhre, prosjektleder i Røyken Næringsråd.

Målet med arbeidsuka er at elevene skal lære hvordan de går frem når de skal søke på jobber og få reell arbeidserfaring. Elevenes erfaringer fra arbeidsuka vil også være ledd i prosessen med å velge rett studium på videregående.

Her kan du lese Jobbavisen 2017

Profilering for bedriftene

Nå jobber vi med 2018-utgaven av Jobbavisen, og er derfor på jakt etter lokale bedrifter som vil være med. For bedriftene innebærer dette at de tar imot elever i en eller flere uker i april og mai 2018. Bedriftene får også annonsere gratis med stillingsannonser i Jobbavisen.

-  Alle bedrifter kan delta – uansett størrelse, sier Trine Maren Skott- Myhre, og legger til:

- Dette er en flott mulighet til å markedsføre bedriftene ved at elever, foreldre og lærere bruker tid på Jobbavisa.

Fordelt på tre perioder

9.klassingene ved de tre ungdomsskolene i Røyken har arbeidsuke på ulikt tidspunkt i 2018:

• Spikkestad ungdomsskole: Fire dager i uke 17 (23. – 26. april)
  • Røyken ungdomsskole: Fem dager i uke 21/22 (24.-25. mai og 28.-30. mai)
  • Slemmestad ungdomsskole: Fire dager i uke 22 (28. mai – 31. mai)

- Ta kontakt med oss i Røyken Næringsråd dersom din bedrift vil delta, sier Trine Maren Skott-Myhre.

Hun presiserer at de ønsker kontakt med bedrifter som enten kan ta imot elever i alle de tre periodene, eller kun en eller to av ukene.

Er dette interessant for din bedrift? Ta kontakt med Trine Maren Skott-Myhre i Røyken Næringsråd på telefon 911 98 901 eller e-post: