Lørdag var det offisiell åpning av Teglen med en rekke lokale kulturinnslag. Søndag ble kirkedelen av bygget vigslet av biskop Per Arne Dahl.

Med åpningen av Teglen får innbyggere, lag og foreninger tilgang til et helt spesielt bygg. Teglen er både kirke, kulturbygg og en arena for livssynsåpne arrangementer og seremonier. Det siste har vært en mangelvare i Røyken. Nå får humanetikere og andre trossamfunn tilgang til lokaler som er tilpasset seremonier for alle livets faser.

Åpning: Tidligere ordfører Rune Kjølstad og ordfører Eva Norén Eriksen fikk hjelp av Susanne Brabrand og Dag Mathias Matre Flatland til å klippe snora.

Navnet Teglen: Bygget er bygget i teglstein og ligger på et område på Spikkestad der det tidligere var teglverk.

Kombinasjonsbygg

Lørdag loset konferansierene Halvor Tverdal og Sandra Røen publikum gjennom åpningsseremonien. Under åpningstalen påpekte ordfører Eva Norén Eriksen at vi nå har fått et unikt kombinasjonsbygg som inneholder kirke, livssynsåpent seremonirom, kulturscene, kafé og aktivitetsrom for lag og foreninger.

- Jeg håper at mange lag og foreninger vil bli glade i og finne mening i å bruke dette bygget i årene som kommer. Jeg håper at kirken vil bli flittig brukt, og at vi i dette bygget åpner opp for gode møteplasser også på tvers av religioner, sa ordføreren.

Under åpningsseremonien lørdag var det en rekke kulturelle innslag fra lokale aktører, og kulturskoleelev Iselin Karlstad Leine ble dessuten tildelt Drømmestipendet og 15.000 kroner.

Flinke konferansierer: Sandra Røen og Halvor Tverdal.

Drømmestipend: Kulturskoleelev Iselin Karlstad Leine ble overrasket med Drømmestipendet under åpningen av Teglen.

Dans: Leikarringen Huldra underholdt med dans både ute på Spikkestad torg og inne i Teglen.

Fullsatt: Det var trangt om plassen under åpningen av Teglen.

Vigslet kirken

Søndag var det vigslingsgudstjeneste med biskop Per Arne Dahl.

Biskop: Per Arne Dahl vigslet kirkedelen av Teglen under en vigslingsgudstejenste på søndag.

Korsang: Barnekoret Cantare fra Nærsnes og Røyken pike- og ungdomskor sang. Her med dirigent Katharina Frogner Kockum.

Sogneprest: Rolf Erik Hanisch under vigslingsgudstjenesten.

Kulturarena

Teglen skal være en samlende kulturarena hvor lag og foreninger kan leie lokaler, og her kan privatpersoner arrangere konfirmasjoner, bryllup og andre festligheter. Det blir også noe aktivitet for kulturskolen i lokalene.

Røyken frivilligsentral og 30 ansatte i Røyken og Hurum kirkelige fellesråd flytter dessuten inn i Teglen.

Her kan du lese mer om utleie av lokaler i Teglen.

Åpningsfestival

Åpningsuken er for øvrig spekket med konserter og aktiviteter for barn og unge. Hele festivalprogrammet finner du på Teglens nettside